Wij maken glas en grafmonumenten persoonlijk
Een glazen gedenkteken en grafsteen zoals jij dat wil

Mijn naam is Mady-Ann, eigenaresse van AnnaAnna gedenktekens en vormgeefster van glazen grafmonumenten en meer. Want een grafsteen of gedenkteken is méér dan een laatste eerbetoon. Het is een uiting van gevoelens en herinneringen.
Hoewel dat gevoel misschien niet altijd gelijk te benoemen is, zul je gaandeweg onze gesprekken ervaren dat er toch langzaam een beeld ontstaat van het gedenkteken en past bij degene die je moet missen.
Met als eindresultaat een gedenkteken dat niet standaard is, maar uniek. In het bijzonder omdat de persoon voor wie het gemaakt wordt ook zo UNIEK was.

Jouw eerste contact met ons bedrijf
Wanneer voor jou het moment is (of misschien wel de moed hebt verzameld) om ons te bellen, dan hopen wij dat jij je al gauw bij ons ‘thuis’ voelt, want een persoonlijk ontwerp kan niet zonder een goed gesprek over jouw en je eerste eigen gedachten bij het gedenkteken. We nemen hier altijd ruim de tijd voor om zo al richting te bepalen.
Als jij ook een goed gevoel bij ons eerste contact hebt, dan kunnen wij veelal aan de slag om een aantal ontwerpen voor jou te maken. Natuurlijk kunnen we ook een afspraak met elkaar maken, zodat jij op je gemak alle voorbeelden rustig ‘live’ kan bekijken.

Horen, zien en inspiratie
Onze werkwijze is eigenlijk heel eenvoudig. We luisteren naar jou en naar je wensen. Ook tussen de regels. Wensen zijn misschien niet altijd even duidelijk te benoemen, onze ervaring leert dat voor ons een paar woorden vaak al genoeg kunnen zijn om geïnspireerd te raken en een mooi gedenkteken, grafsteen of glazen grafmonument te laten ontstaan. Op een wijze die past en misschien ook op een bepaalde manier ‘rust’ geeft.

Eerste ontwerpen:
Deze eerste ontwerpen geven vaak al een heel goed beeld. Voor jou, maar ook voor ons; om in te voelen wat je mooi- of juist niet mooi vindt. Dit proces is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

 

Een grafische 3D tekening kan helpen in de keuze voor het gedenkteken. Binnen atelier AnnaAnna beschikken we over moderne tekenprogramma’s om jou daarin de optimale beeldvorming te kunnen geven.

Lastig om te benoemen wat je nu precies wilt?
Geen zorgen, het komt (meestal ;-)) goed. We begrijpen heel goed dat het soms niet altijd goed uit te leggen is wat je nu eigenlijk in gedachten hebt. Maar door goed naar jou te luisteren en gespreksroute komen we een heel eind.
En …mocht je extra beeldvorming willen, dan kunnen ook een het ontwerp vertalen in een vrij realistische 3D weergave!

 

Wat zijn jouw gedachten bij een gedenkteken?
Wensen voor een grafmonument zijn voor iedereen heel verschillend. Misschien wil je graag een traditioneel gedenkteken, kleurrijk of juist ingetogen en rustig. Een foto, gedicht of wellicht afbeelding of tekening, een verbinding tot een hobby, gedachten of persoonlijk voorwerp. Ook jouw eigen voorkeur voor modellen, vorm of figuratie geven vaak al een goede richting naar wensen. Zo kan een modern of strak ontwerp je wellicht meer aanspreken dan ronde of vrij geslepen vormen. Door je tijdens het gesprek goed te adviseren en je te wijzen op eventuele alternatieven, kunnen we altijd rekening houden met je budget.

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij jouw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats.
Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar jouw wensen kunnen aanpassen.

Meer weten over hoe we daarna verder gaan, lees dan hier verder: Realisatie