Een greep uit onze glasstechnieken

Smelten
Onder hoge temperatuur wordt het glas gesmolten in onze glasovens, waarbij een grote variatie in structuren aangebracht kan worden. Ook kunnen indien gewenst motieven verwerkt worden in het ontwerp, zoals bijvoorbeeld een hand- of voetafdruk. Het aanbrengen van een decoratieve structuur verandert het transparante karakter van het glas en daarmee de lichtval

Kindertekening gesmolten in glas
Een smelttechniek die bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van kindertekeningen. De afbeelding en kleuren worden onder hoge temperatuur aangebracht op het glas en is daarmee voor altijd gesmolten in het glas

 

 

Fusing
Naast het smelten kan het zogenaamde fusen van gekleurd glas worden toegepast om een monument te voorzien van kleur. Gekleurd staat bekend om zijn diepe kleurenintensiteit, waardoor het samengesmolten glas een warm aanzien krijgt. Onze vakkundigheid maakt het mogelijk vele motieven fraai met deze techniek uit te voeren. Het samengesmolten glas is bestand tegen wind en weersinvloeden.

Appliqeren
Gekleurd glas kan met speciale daartoe ontwikkelde, watervaste lijmen op een onderplaat van gehard glas verlijmd worden. Deze artistieke techniek geeft extra accent aan contrastrijke ontwerpen.

 

 

Zandstralen
Teksten en figuraties kunnen door middel van zandstralen op het glas worden aangebracht. Zandstraalvariaties hebben een tijdloos karakter en kennen diverse verschijningsvormen. Ons atelier brengt deze zandstraalfiguraties en teksten met grote precisie aan. Opschriften kunnen in iedere opstelling en elk gewenst lettertype worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen aangeleverde en handgeschreven teksten veelal in het ontwerp worden verwerkt.

Knabbelen
De randafwerking van een monument kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd. Een bijzonder in het oog springende afwerking is het knabbelen van glas. Deze vorm van randafwerking geeft het glas een bijzondere uitstraling en kan daarbij een onderstreping vormen van emoties.

 

Emailleren
Glas kan door middel van glaskorrels, glas-emailles en glascoatings worden voorzien van kleur. Glaskorrels en emailles worden met verhittingstechniek, eventueel gecombineerd met structuursmelten, duurzaam en vrijwel onverslijtbaar op het glas aangebracht. Wij beschikken over een breed kleurenpalet van emailles.

Buigen
Gebogen glas geeft een extra dimensie aan een gedenkteken. Het strakke lijnenspel wordt doorbroken en er ontstaat een vloeiende of glooiende vorm. Het glas kan zowel in enkele als dubbele vorm gebogen worden. Door glasdelen te combineren ontstaan er talloze variaties en unieke vormen. AnnaAnna kent als geen ander de technische mogelijkheden van het buigen. Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat glaselementen van bijvoorbeeld 19 mm te buigen.Daarnaast kan deze buigtechniek gecombineerd worden met bijvoorbeeld smelt- of emailleertechnieken om zo de gebogen plaat van structuur en/of kleur te voorzien.

Foto’s
Binnen ons atelier bieden we een verschillende drukmethode’s op glas. Dankzij nieuwe technologie en speciale UV coatings zijn de kleurpigmenten krasvast en duurzaam op het glas te drukken. Ook de helderheid en het beeldcontrast zijn van hoge kwaliteit. De pigmenten in de UV coating zijn stabiel en daardoor lichtecht. Afmetingen op groot formaat zijn hierbij ook mogelijk.

Inkleuren
Met deze techniek worden gegraveerde figuraties en teksten van kleur voorzien. Op ambachtelijke wijze worden de verfkleuren op het glas aangebracht. Er is keuze uit 62 kleuren, wat een kleurenvoorkeur vrijwel zeker realiseerbaar maakt.


Show Buttons
Hide Buttons